Σχετικά με εμάς
Παύλος Μιχαλόπουλος
Φυσικοθεραπευτής

Ολοκλήρωσα την Β/βάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησα με βαθμό 19 & 10/12.

Στην συνέχεια ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, όπου και αποφοίτησα με βαθμό 8,20 (Λίαν Καλώς).

Στα πλαίσια της εξειδίκευσης μου αποφάσισα να ασχοληθώ με την χειροθεραπεία (Manual Therapy).

Το 2017 παρακολούθησα το βασικό σεμινάριο βελονισμού από τον Dr Christopher M. Norris και το πρόγραμμα Mulligan I με εισηγητή τον κ. Σάκη Αδαμίδη.

Το 2018 παρακολούθησα το κλινικό σεμινάριο της θεραπευτικής εφαρμογής Kinetic Flossing.

Δύο χρόνια αργότερα (2020) έγινα δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην «Θεραπευτική άσκηση», Master of Science in Therapeutic Exercise, όπου και αποφοίτησα το 2022 με βαθμό 8,13 (Λίαν καλώς).

Η Διπλωματική Εργασία, που εκπόνησα στα πλαίσια απόκτησης του Μεταπτυχιακού, είχε τίτλο «Η Αποτελεσματικότητα των Ειδικών Φυσικοθεραπευτικών Ασκήσεων σε Έφηβη με Ιδιοπαθή Σκολίωση. Μια κλινική Περιπτωσιακή Μελέτη» και έλαβε βαθμό 8,50 όπου παρουσιάστηκε στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο Σκολίωσης τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Αθήνα σε συνεργασία με την σύζυγο μου Καριαμπά Ευφροσύνη.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής μου, έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια πάνω στο ευρύ αντικείμενο της φυσικοθεραπείας.

Επαγγελματικά ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός Φυσικοθεραπευτής το 2003 στο αθλητικό σωματείο Π.Α.Ε. Καλλιθέα Το 2004 ξεκίνησα να εργάζομαι σε κέντρο φυσικοθεραπείας όπου και το 2017 ξεκίνησα την λειτουργία του δικού μου εργαστηρίου φυσικοθεραπείας στην οδό Ελ. Βενιζέλου 113 στην Νέα Σμύρνη, το οποίο λειτουργεί από τότε αδιάκοπα σε συνεργασία με την σύζυγο μου και συνάδελφο Καριαμπά Ευφροσύνη.

Ευφροσύνη Καριαμπά
Φυσικοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα και τέλειωσα την Β/βάθμια εκπαίδευση με βαθμό 19,3 στην Florida των Ηνωμένων Πολιτείων. Στην συνέχεια, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας, στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, όπου και αποφοίτησα με βαθμό 7,76 (Λίαν Καλώς).

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των σπουδών μου, πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών – Γ. Γεννηματάς, έχοντας εργαστεί σε κλινικές όπως του Ορθοπεδικού τομέα, του Νευρολογικού, στην Παθολογική, στην Πλαστική Χειρουργική και στην Μ.Ε.Θ. Μέρος της πρακτικής μου άσκησης την διετέλεσα και στο Freiburg της Γερμανίας (Foldi Klinik), σε εξειδικευμένη κλινική στην αντιμετώπιση του λεμφικού οιδήματος.

Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως τίτλο το «Λεμφοίδημα & Φυσικοθεραπευτική Αντιμετώπιση».

Στα πλαίσια της περαιτέρω εξειδίκευσης μου, έχοντας μεγάλο κλινικό ενδιαφέρον στο αντικείμενο της φυσικοθεραπείας, έχω πιστοποιηθεί στην μέθοδο Schroth BSPTS, η οποία εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της Σκολίωσης και της Κύφωσης σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Έχω επιπλέον πιστοποιηθεί ως OEP Leader του προγράμματος Otago το οποίο είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για την Τρίτη ηλικία, όπου μετά από αξιολόγηση μπορώ και διαμορφώνω εξατομικευμένα προληπτικά προγράμματα θεραπευτικής άσκησης.

Έχω εξειδικευθεί στην μέθοδο Pilates Fisios (Metodo Silvia Raneri), η οποία είναι μια μέθοδος θεραπευτικού Pilates. Στην συνέχεια της επιπλέον εξειδίκευσης μου έχω ξεκινήσει από το 2020, την μετεκπαίδευση μου στο Manual Therapy στο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος όπου και συνεχίζω μέχρι σήμερα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης έχω σχεδιάσει πολλά προληπτικά προγράμματα για την πρόληψη πτώσεων στην Τρίτη ηλικία στα Κ.Α.Π.Η του Δήμου.

Στα πλαίσια της εβδομάδας Υγείας στον Δήμο της Νέας Σμύρνης και σε συνεργασία με το Ε.Τ. της Παιδιατρικής Φ/Θ του Π.Τ. Αττικής του Π.Σ.Φ το 2020, πραγματοποιήσαμε ενημέρωση και έλεγχο για Σκολίωση και Κύφωση σε παιδιά και εφήβους του Δήμου.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με τον σύζυγο μου Παύλο Μιχαλόπουλο και έχουμε αποκτήσει τρία υπέροχα παιδιά

Η ιστορία μας

Tο εργαστήριο μας ήταν ένα όνειρο ζωής το οποίο τελικά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με πολύ αγάπη από μένα και την σύζυγο μου!

Η αποστολή μας

Στόχος μας είναι να προάγεται η υγεία των συνανθρώπων μας με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και τεχνογνωσία αλλά και με τις τελευταίες διαθέσιμες ερευνητικές αποδείξεις!

Το όραμα μας

Το όραμα μας είναι ένας κόσμος με το λιγότερο δυνατόν κινητικά προβλήματα στο οποίο να έχουμε συμβάλει έστω στο ελάχιστο από την δική μας ειδικότητα!

Το Φυσικοθεραπευτήριο μας