Προγράμματα Πρόληψης Πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία – OTAGO

Tο θεραπευτικό πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων του Πανεπιστημίου Otago είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας σχεδιασμένο από την Ιατρική Σχολή Otago της Νέας Ζηλανδίας.

Τo Otago απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες από 60 ετών και άνω που βρίσκονται σε κίνδυνο πτώσης στο έδαφος εξαιτίας απώλειας της ισορροπίας τους ή είχαν υποστεί πτώση το τελευταίο διάστημα.

Επίσης είναι κατάλληλο γι΄αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν την ισορροπία και την μυϊκή τους δύναμη. Οι ασκήσεις σε αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό όμως και με αερόβια άσκηση όπως περπάτημα, για 30’ λεπτά.

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση και να απολαύσετε μια πιο ενεργή και ανεξάρτητη ζωή. Η ακινητοποίηση ως αποτέλεσμα της ξεκούρασης στο κρεβάτι ή της κακής υγείας μπορεί να μειώσει τη δύναμη και την πυκνότητα των οστών μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η φυσική ηλικία (έτη) είναι λιγότερο σημαντική από την λειτουργική ηλικία γιατί αυτή είναι το κλειδί για να προσδιοριστεί εάν ένα ηλικιωμένο άτομο μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα και να έχει υψηλή ποιότητα ζωής.

Καλέστε στο 210 93 55 085 για να συζητήσουμε την δική σας πιθανότητα ένταξης σε πρόγραμμα Otago.

Στείλτε μας μήνυμα:
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Χρησιμοποιώντας αυτήν την φόρμα μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας, να ζητήσετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή απλά να μας πείτε τι σας απασχολεί. Είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε!
Καθημερινές 09:00 – 21:00