Δια χειρός θεραπεία – Manual Therapy

Η δια χειρός θεραπεία ή το Manual therapy είναι ένας εξειδικευμένος τομέας της Φυσικοθεραπείας. Εφαρμόζεται για την αποκατάσταση μηχανικών κυρίως προβλημάτων (πχ πόνος στην οσφύ εξαιτίας μειωμένης κινητικότητας στις αρθρώσεις), βασίζεται στον κλινικό συλλογισμό και περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνικών και χειρισμών.

Εφαρμόζεται από φυσικοθεραπευτές εξειδικευμένους σε αυτόν τον τομέα και καθοδηγείται από τις διαθέσιμες κλινικές και επιστημονικές αποδείξεις και το βιο-ψυχοκοινωνικό πλαίσιο του κάθε ασθενή.

Τα βήματα που συνήθως ακολουθούμε με αυτήν την συλλογιστική είναι:

  α) Πληροφορίες που μας δίνονται από τον ασθενή (σχετικές με τον τραυματισμό ή την χρόνια κατάσταση)

  β) Λήψη απόφασης από τον φυσικοθεραπευτή για εξέταση συγκεκριμένης δομής (πχ νεύρο, μυς κλπ) που πιθανόν να ευθύνεται για την τρέχουσα κατάσταση

  γ) Επιβεβαίωση της υπόθεσης από τον θεραπευτή (δηλ. βρίσκω τι φταίει για το πρόβλημα του ασθενή)

  δ) Εκτέλεση της δοκιμαστικής-πρώτης θεραπείας. Ο φυσικοθεραπευτής βεβαίως λαμβάνει υπόψιν το γενικό ιατρικό ιστορικό του ασθενή και εφόσον υπάρχουν αντενδείξεις διαφοροποιεί το πλάνο θεραπείας.

Εφόσον ληφθούν υπόψη όλα τα ανωτέρω από τον φυσικοθεραπευτή, το Manual therapy, αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος.

Καλέστε μας στο 210 93 55 085 για να ενημερωθείτε περισσότερο για την δική σας περίπτωση.

Στείλτε μας μήνυμα:
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Χρησιμοποιώντας αυτήν την φόρμα μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας, να ζητήσετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή απλά να μας πείτε τι σας απασχολεί. Είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε!
Καθημερινές 09:00 – 21:00